Select Page

Jan 19, 2020 | Workshops

Waarom deelnemen aan mijn workshops?

Stop saaiheid en creëer een bruisende relatie!

Als je rondneust op mijn website vraag je je waarschijnlijk af: Waarom zou ik meedoen aan zo’n workshop? We hebben wel eens wat, maar wie heeft dat niet? Het is niet altijd rozengeur en maneschijn en iedereen heeft wel eens dipje. Je beseft ook dat je vervolgens weer onderduikt in je werk, je gezin draaiende houden, sociale contacten, kortom je leven zet zich op dezelfde manier voort. Je onvrede sluimert verder onder de steen van de dagelijkse routine. Je staat ook niet te lang stil bij het feit dat seks van een bruisende, vervullende activiteit is afgezakt naar een voorspelbare, min of meer verplichte bezigheid. Je voldoet aan de uitspraak: Als een koppel de eerste 2 jaar van hun relatie elke keer een Euro in een pot zouden doen als ze samen vrijen, kunnen ze de rest van hun leven er een uithalen als ze weer eens toekomen aan seks.

Mariska (38) ervaart dit ook zo. Ze vindt haar relatie goed en haar familie draagt haar vriend op handen vanwege de invulling van zijn vaderschap en altijd klaarstaan voor haar. Toch vliegt het haar van tijd tot tijd aan. Vrijen staat haar meestal tegen, maar ze kan toch niet altijd egoïstisch nee zeggen tegen zijn behoefte, want je bent tenslotte getrouwd nietwaar?

En dan hebben we Mark (42). Ook hij ervaart de relatie met de moeder van zijn kinderen als prima, alleen hij mist de sprankeling van het begin van hun samenzijn. Hij bemerkt bij zichzelf dat hij begint rond te kijken naar gelegenheden buiten de deur, maar heeft er diep van binnen geen goed gevoel over. Wat zouden Mariska en Mark kunnen opsteken in een workshop?

Zij, en vele anderen, zijn de reden dat ik de workshops ben begonnen. Door de jaren heen heb ik vastgesteld dat veel koppels langzamerhand hun interesse in elkaar verliezen, die zij in de beginfase van hun relatie, wel hadden. Dit verschijnsel ligt bij elke relatie op de loer als de partners niet over de strategieën of handvatten beschikken om dat te voorkomen. En dat doen de meeste (nog) niet. Daarom worden die handvatten aangereikt in onze workshops.

Dus: sudder niet langer door, maar gun jezelf een upgrade voor de kwaliteit van je relatie. In de workshop leer je elkaar opnieuw te bereiken en krijg je formules aangereikt om de verbinding in stand te houden. Ik gebruik het woord formules, omdat veranderingen alleen kunnen plaatsvinden als je enkele onderdelen van je dagelijkse routine vervangt door ander gedrag. Onze workshops gaan je helpen om te achterhalen en te implementeren wat jij of jullie moeten veranderen om de verbinding met je partner opnieuw tot stand te brengen of te versterken.

Liefs Hannie!

0 Comments