Select Page

Feb 6, 2020 | Boeken

Binnekort online bestelbaar!

Hoe overleef ik de seksverslaving van mijn partner?

Het eerste boek wat ik uitgeef is een vervolg op Onzichtbare ontrouw. De invloed van porno en internetseks op partners, kinderen en gezinnen (2008). Het was al heel lang mijn bedoeling om dit te doen, mede doordat mijn cliënten mij regelmatig vroegen: ‘Waarom schrijf je niet nog meer voor en over ons: de partners van seksverslaafden? Er zijn alleen maar Engelse boeken te vinden.’

Ik had al verschillende versies geschreven voordat me duidelijk werd dat ik mijn eigen uitgever moest worden. Toen ik dat besluit in een flits nam viel er onmiddellijk een enorme last van me af. Ik proefde de vrijheid, kon precies doen wat ik wil.  Geen gezeur meer van de uitgevers over te veel voorbeelden of  te weinig ‘evidence based’.

Nee, ik doe het op mijn manier, ‘experienced based’. Berustend op mijn ervaringen met mijn cliënten die ik bijzonder dankbaar ben dat ik hun levensverhaal  mag gebruiken. Mijns inziens heb ik in begrijpelijke taal de ervaringen van uitleg voorzien, met de bedoeling dat partners zichzelf beter gaan begrijpen en weer perspectief gaan ervaren in hun leven. De titel Herstel van onzichtbare ontrouw zou een logische vervolgnaam zijn geweest, maar bij de term ‘ontrouw’ wordt vaker aan incidenteel vreemdgaan gedacht dan aan het systematisch seks hebben met anderen, waardoor een seksverslaving niet over het hoofd mag worden gezien. Ik besefte dat ik het beu ben om nog langer mee te doen aan ‘de samenzwering van de stilte’, aan de dubbele moraal van ‘wel weten’, maar niet benoemen, aan lijdzaam toezien hoe er wordt weggekeken, geoordeeld, of gnuivend en giechelend over gedaan, terwijl niemand met een woord erover rept als ze er zelf op een of andere manier mee te maken hebben. Seksverslaving blijft ondergedompeld in ‘de samenzwering van de stilte’, het onzichtbaarheidscircuit waar ik niet langer deel van wil uitmaken.

Mijn vervolg op Onzichtbare ontrouw draagt dan ook de koene titel: Hoe overleef ik de seksverslaving van mijn partner. De juiste woorden op de juiste plaats voor de juiste doelgroep. En ik zou het bijzonder moedig vinden als je mijn website en bestelmogelijkheden liked en doorstuurt. Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat mensen misschien denken dat het jouzelf betreft, maar steun de opvatting dat een seksverslaafden en de partners ervan aandacht moeten krijgen.

In dit boek besteed ik ook veel aandacht aan internetseks, de nieuwste stroming in de seksverslaving, omdat steeds meer mensen, zowel vrouwen als mannen, door de consumptie ervan in de problemen raken.  De problemen en zorgen die partners van seksverslaafden ervaren heb ik geïllustreerd met verhalen uit de praktijk. Ik hoop daarmee dat de ‘partners van…’ beseffen dat ze niet de enige zijn die het geheime seksleven van hun partner niet hebben gezien. Ook hoop ik dat het tot vrouwen gaat doordringen dat ze zich best zorgen mogen maken over de cyberseksconsumptie van hun eega en dat het niet aan hen ligt als hun uitgesproken onrust wordt weggezet als gezeur. Dit boek geeft hulp en steun om twijfels te lijf te gaan en de seksverslaving van je  partner te overleven.

 

Liefs Hannie!

0 Comments